V uplynulých dňoch ste ma viacerí oslovili s tým, aby som predviedol aj niečo zo svojho kuchárskeho umenia. Prinášam teda recept na delikatesu, ktorá nemôže chýbať na mojom štedrovečernom stolci.
Griňdaj s patkaním mäsom a kukuricou v jarabinovej šťave. To je chuťovečka, po ktorej sa budete oblizovať ešte na Silvestra, prípadne i na Troch kráľov. Príprava je veľmi jednoduchá, zvládne ju i ten, čo nedral školské lavice slávnej „hotelovky“ v LM city.
Na Smrečianke chytíte griňďaja, s ktorým nemusíte robiť absolútne nič, len ho desať minút podusíte vo vriacej vode. Z patkaňa, ktorého vám ochotne poskytnú z niektorej osád na východnom Slovensku, odštiknete chvost. Kukuricu nájdete pri každej väčšej ceste, odtrhnite a bežte. Jarabinovú šťavu vám darujú naši spoluobčania, ktorí na jeseň vyzbierali a predali stovky kíl jarabiny – zbierali ju aj na Džefremi.
V podstate týmto už je delikatesa hotová, stačí ju už len naporcovať na tanier a podávať. Ako aperitív odporúčam vínko Hradná svieca. Časť postupu nájdete aj vo fotogalérii pod článkom.
DOBRÚ CHUŤ :-)